זהו, החלטנו – קונים דירה או בית חדש
החלטנו על המיקום, בחרנו את הקומה, בחרנו את כיווני האוויר, וקדימה לדרך. החל מרגע זה, תהליך קבלת ההחלטות תופס קצב מהיר.
כדרכם של החלטות על אחת הקניות המשמעותיות, אם לא הקניה המשמעותית ביותר, יש משקל כבד לכל החלטה. עיצוב הפנים- בשיתוף האדריכל,
אישורים ומשכנתאות- הועברו לבנק, בעלי מקצוע- נבחרו בקפידה.
בארץ, בדומה לארה”ב או אירופה, שם חודרות כעת מערכות אילו ליותר ויותר בתים ודירות, מערכת זו היוותה בעשור האחרון
מערכת המיועדת למאיון העליון. אנחנו הישראלים אוהבים לאמץ חידושים טכנולוגיים. הרי החברה הישראלית היא בין המובילות
בעולם בחדירה של טלוויזיה רב-ערוצית, טלפונים סלולרים ואינטרנט מהיר, אז, בית חכם זה הדבר הבא.
בשנתיים שלוש האחרונות הטכנולוגיה האלחוטית והקווית ורמות המחירים מאפשרים את התרחבות מעגל הבתים החכמים בישראל, והשאלה של בית חכם כן או לא נשמעת היום מכל עבר.
שאלה זו מורכבת ממספר שאלות משנה: האם אנחנו באמת מבינים מה פירוש המושג בית חכם?
האם ברורים לנו היתרונות ( והחסרונות)? האם אנחנו צריכים באמת שהמערכות בבית יעבדו באופן אוטומטי? האם אנחנו רוצים לשלוט על כל נקודה בבית, מכל אחד מהחדרים וגם מהמשרד, מהאוטו או מהטלפון הסלולרי? מדוע בית חכם? בגלל הנוחות? חסכון בחשמל? מתגים יפים יותר? או מסכי מגע? תחושת הביטחון בבית? מערכת שמע טובה יותר? רשת מחשבים שאינה קורסת? סיוע לחלק מתושבי הבית אשר סובלים מבעיה גופנית זו או אחרת? הדרך שלנו להעניק לעצמנו תחושת פינוק? תאורה מיוחדת ושליטה בעוצמת התאורה? האם יש לנו את הסבלנות ללמוד מערכת נוספת בבית? האם אנחנו מכירים את המחשב שלנו? האם נסתדר עם השפה ומה עם הטכנולוגיה? האם יש לנו יכולת להגדיר במחשב את רצוננו?.
עלויות של מערכות בית חכם
ומכך כמובן צצות שאלות נוספות – מה העלות של מערכות בית חכם? האם לבחור במערכת קווית או אלחוטית? מי החברה שתתאים לנו? איזה רמת שירות נדרוש מהם? מה המחיר שנשמע לנו הגיוני והאם לקחנו בחשבון את עלות המערכת בתכנון הבית?
האם לקחנו בחשבון את ההכנות הנדרשות מהחשמלאי למערכת בית חכם? האם הילדים באמת צריכים את זה?. מה באמת ישרת אותנו ומה יהווה “פיל לבן”? צריך תאורת לד או תאורה רגילה ואם כן- איזה דימרים יתאימו לנו? האם הדרישה באה על חשבון מערכת אחרת שלה אנו זקוקים יותר? האם אנו צריכים מערכת כזו בכל הבית או בחלקים מסוימים בו?.
לכל השאלות הללו יש תשובות פשוטות הידועות בדרך כלל (לבעלי המקצוע), אולם לא בהכרח ידועות ללקוח.
שאלות אילו הינן מהותיות מאחר שמניסיוננו יש לקוחות שמחליטים להתחיל בתהליך הרכישה של מערכת בית חכם, אולם לא לוקחים בחשבון את מכלול השאלות.
לנו התשובה לשאלה של כן או לא היא ברורה- כיוון שאנו עדים למהלך של השנים האחרונות בו נושא הבית החכם בעולם הפך לסטנדרט אצל רוב הלקוחות, ללא קשר לסוג המערכת הנבחרת אנו כמובן בוחרים בכן חד-משמעי.
קשה במאמר אחד לענות על כל השאלות הללו, ובדרך כלל אנו ממליצים על פגישת ייעוץ בה אנו עוברים עם הלקוח על התכניות ומסבירים לו על האפשרויות ועל התמחור שלהם. בנוסף, הקמנו ביזיין סנטר עמדת התנסות שמאפשרת ללקוח לקבל מידע והסבר ודוגמאות לפריטים השונים אשר יותקנו בבית. בכך אנו מספקים תשובה לרוב השאלות ומונעים חלק גדול מהאכזבות של לקוחות.
תכניות עבודה וכתב כמויות מבוסס וקל להבנה הינם חלק מפגישה מקצועית ובסיס לתהליך עבודה תקין והוגן כלפי הלקוח ולכן אנו בדרך כלל דורשים תכניות חשמל טרם הגעתכם אלינו וזאת כדי להתכונן מראש לפגישה.
אצלנו גם ניתן לצפות במערכת של חדר קולנוע מקצועי, להפעיל את מערכות השליטה ולתכנת אותם לבד, לראות איך נראים הפריטים ולקבל מושג מדויק על התקציב שיש להכין ועוד.
מערכות בית חכם- מי צריך את זה בכלל?
עדיין נשארת השאלה המרכזית – מדוע צריך בית חכם. זו היא השאלה שהלקוח צריך וכדאי שיענה עליה לעצמו לאור העובדה שמחיר מערכת, צנוע ככל שיהיה , עדיין מהווה תקציב חשוב בבניית הוצאות הבניה.
נושא העלות משמעותי ויש לקחת בחשבון שהכמות מהווה גם כאן חלק מכריע מהעלויות. בית ללא תריסים חשמליים או עם תריס אחד,
אין דינו כבית עם 20 או 30 תריסים חשמליים. מעגל תאורה אחד, אין דינו כ- 70 או 80 מעגלי תאורה וכד´.
בדרך כלל, ניתן לצפות ממערכת ממוצעת לדירה לשלוט על תאורה באזור הציבורי, 2-3 תריסים חשמליים, דוד, 1-2 מזגנים, גלאי נפח, גלאי עשן אחד או יותר, גלאי הצפה אחד או יותר, דוד המים ,שליטה מרחוק, ניהול זמנים. התקציב של לקוח צנוע עם אביזרים בסיסיים יהיה סביב- 11-3 אלף ש”ח. תקציב של לקוח עם אביזרים מיוחדים יותר יהיה כפול מכך.
ככל שהמערכת גדלה, יש צורך לבדוק אם המערכת הבסיסית שבחרנו עדיין משמשת פתרון לצרכים החדשים. לא כל המערכות ניתנות לשדרוג ולגידול,
ולעיתים אין טעם להוסיף עוד ציוד על בסיס המערכת הראשונית.
מכאן ואילך, מתחיל תהליך ההרחבות שקורה לכל לקוח בדרך הארוכה הקרויה בניית בית. מתווספים נקודות תאורה (“הרי כבר המערכת מסוגלת לנהל אותם, אז למה לא לנצל?” ). מתווספים מתגים יוקרתיים.( “כבר עושים בית חכם, אז חבל להשתמש במתגים רגילים וחוץ מזה- רוב המתגים הללו מאפשרים עד 8 לחצנים במקום אחד במקום 8 מפסקים שונים” ). מתווספים שלטים מיוחדים. (“יהיה קל יותר לנהל מהספה בסלון את הבית באמצעותם” ). כמות הגלאים גדלה (“כי זה מספק בטחון נוסף וחוץ מזה – ניתן באמצעותם לנהל את המערכת” ). עוד תריס אחד ודי. (“כי המליצו לנו שכאן חייבים תריס חשמלי” ). מערכת אודיו רק לאזור הקולנוע הביתי ( “ואם כבר- אז עוד 200$ וניקח רמקולים מ-צ-ו-י-נ-י-ם” ). שליטה על מערכות האודיו/וידאו באמצעות מערכת אינפרה אדום ( “כי בלחיצת כפתור אחת ניתן לצור שרשרת פעולות”).
מערכות בית חכם – מומלץ להגדיר את הדרישות מראש
כדי להכין את המקום בלוח התקשורת והחשמל, כולל התשתית המתאימה בקירות.
במקרה כזה, גם אם לא רוכשים בתחילת התהליך את רוב המערכות, או מחליטים על שימוש בצרכים המיידים, הבית מוכן למערכות הנוספות. יתרון התהליך הוא בכך, שעלות הכנת התשתית מראש, חוסך כסף ( ולעיתים הרבה כסף) ומאפשר נוחות בעתיד.
לכן, לאחר שמחליטים על בית חכם, יש צורך בתכנון, תכנון, תכנון….. איך ניגשים לתכנון? תחילה עוברים על כל השאלות שלמעלה ועונים לעצמנו. כדי לקבל מידע לחלק גדול מהשאלות הללו , ניתן לגשת לכתבות השונות העוסקות בסיוע לנבוכים ולקריאה באתר האינטרנט שלנו מה כדאי לבצע
מערכות בית חכם – חשוב לדעת
i-feel היא החברה היחידה שמספקת לך מידע וציוד בסטנדרטיים עולמיים בתקינה מסודרת וע”פ ISO 2008 והחברה היחידה בארץ
המציעה לך לנהל את התאורה, מוצרי החשמל, המזגנים, מערכות הקולנוע הביתי המתח הנמוך והאינטרקום על בסיס רשת החשמל הקיימת בביתך ללא שבירת קירות או שינוי במבנה הבית והמשרד על בסיס המערכות האמינות ביותר בתחום הבית החכם ובקרת מבנים.